Archimedeslaan 16 gesaneerd

Je bekijkt nu Archimedeslaan 16 gesaneerd

Wijkbedrijf saneerde Archimedeslaan 16

In augustus heeft een groep deelnemers van het Wijkbedrijf Utrecht onder leiding van leerwerkmeester Jonathan gewerkt aan de sanering van het studentencomplex op de Archimedeslaan 16 in Utrecht. Dit pand wordt gesloopt waarna er nieuwbouw gebouwd wordt.

Verwacht was dat dit project een maand zou duren. Door de grote groep en het harde werken was het grootste deel in een week leeg gehaald. Na die week zijn er nog enkele dagen nodig geweest om de laatste spullen op te ruimen, waarna het studentencomplex leeg is opgeleverd.

Het gebouw was sinds 2010 in beheer van Stichting Tijdelijk Wonen. Ennie Wolters (vicevoorzitter) verteld over het ontstaan en wonen op de Archimedeslaan 16. Het pand was een voormalig school- en faciliteiten gebouw. In samenwerking met een bouwbedrijf hebben studenten meegewerkt om kamers te creëren in ruil voor korting op de huur. Naast studentenwoningen werden er ook ateliers en bedrijfsruimtes verhuurd. Er woonden een grote verscheidenheid aan mensen die op een open manier met elkaar om gingen. Velen konden hier hun eigen plek vinden, ongeacht uiteenlopende interesses en achtergronden. Door de grote vrijheid in het pand hebben velen er een geweldige tijd gehad. Bewoners konden ook hun creatieve vrijheid loslaten, waardoor iedere gang anders is met prachtige kunstwerken van graffiti.

Tekst: Kevin van den IJssel
Foto’s: Gerbrand Langenberg