Woningen energiezuinig maken: Wijkbedrijf aan de slag als Fixbrigade Houten

Je bekijkt nu Woningen energiezuinig maken: Wijkbedrijf aan de slag als Fixbrigade Houten

Gemeente Houten en wooncorporatie Woonin willen bewoners van woningen die niet zo energiezuinig zijn in deze tijd van energiecrisis een helpende hand toesteken. Dat gaan zij doen als Fixbrigade Houten in samenwerking met het Wijkbedrijf van WIJ 3.0. De Fixbrigade gaat aan de slag met een aantal eenvoudige maatregelen aan woningen. Het gaat om huizen die minder goed geïsoleerd zijn en om inwoners met een laag inkomen. Voor bewoners is de inzet van de Fixbrigade helemaal gratis. Het project start in de wijk Oude Dorp en zal later dit jaar ook in andere wijken plaatsvinden.

Fixers van het Wijkbedrijf

WIJ 3.0 voert deze taken uit met een werkbegeleider van het Wijkbedrijf en een team deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De fixers gaan aan de slag met radiatorfolie, tochtstrippen, voordeur- en brievenbusborstels en ze dichten kieren om tocht te beperken. Het resultaat na gemiddeld twee uur klussen is een huis dat met minder energie warm te krijgen en te houden is. Dat scheelt in de portemonnee, is een stuk comfortabeler en het is natuurlijk goed voor het klimaat.

Naast deze energiemaatregelen krijgen bewoners ook een energiebespaaradvies van bewonersinitiatief Energierijk Houten. De Fixbrigade zal tijdens een straatevenement eind augustus de eerste klussen samen met bewoners en vrijwilligers gaan uitvoeren. Bewoners die in aanmerking komen voor een bezoek van de Fixbrigade hebben daarover een brief van de gemeente ontvangen.

Aanmelden

Voor deelnemers van de fixbrigade

Ben of ken jij iemand die graag aan de slag zou willen als fixer in Houten? Aanmelden als deelnemer (klusser) kan via het aanmeldformulier op de website van WIJ 3.0. Heb je eerst een vraag? Neem contact op via info@wij30.nl.

voor bewoners

Bewoners in Houten waarvan de gemeente denkt dat zij in aanmerking komen voor deelname hebben allemaal een uitnodiging ontvangen. Wie geen brief heeft ontvangen, maar waarschijnlijk wel in aanmerking komt: stuur dan een e-mail naar fixbrigade@wij30.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie ook op de website van de gemeente Houten.

De Fixbrigade Houten is een samenwerking tussen de gemeente Houten, Woonin, WIJ 3.0, EnergieRijk Houten, NMU, Provincie Utrecht, Coöperatie Duurzaam Eiland en Fixbrigade Nederland.