Wijkbedrijf helpt bij Valentijnsactie voor lokale ondernemers

Je bekijkt nu Wijkbedrijf helpt bij Valentijnsactie voor lokale ondernemers

Deelnemers van het Wijkbedrijf hebben de afgelopen week hard gewerkt aan een grote Valentijnsactie. De actie is een initiatief van Utrecht Verbindt, die daarmee lokale ondernemers in Utrecht wil steunen. Bij WIJ 3.0 De Stadsbrug hebben deelnemers gezorgd voor de presentjes van deze actie: zo’n 17.000 zakjes gevuld met snoepjes.

Er is negen dagen gewerkt aan de Valentijnsactie. Iedere dag deden zeker tien deelnemers mee. Sommigen hebben één of twee dagen meegeholpen, anderen bijna elke dag. Deelnemers zijn vrij om binnen te komen lopen bij De Stadsbrug en iedereen die wil kan meedoen. Met het weer van afgelopen week was het wel een aangename klus. Binnen is de temperatuur een stuk beter dan buiten.

Je Valentijnscadeau lokaal kopen

Er doen ruim negentig winkels en horecazaken mee aan de actie. Als je daar een bestelling plaatst tot op Valentijnsdag, krijg je er twee presentjes bij als dank voor je steun. Eentje is bedoeld voor jezelf, de andere om aan een dierbare te geven. ‘’Het is geen geheim dat ondernemers het ontzettend zwaar hebben, ze hebben elke bestelling keihard nodig’’, aldus Mandy Vermeer, projectleider Utrecht Verbindt bij Utrecht Marketing. ‘’En hopelijk stimuleert het mensen een mooi Valentijnscadeau of romantisch thuisdiner te bestellen.’’ Daarnaast is het natuurlijk een extra stimulans om aankopen in je eigen woonplaats te doen.

Foto: Mark van Winden (c) Jelmer de Haas

Utrecht Verbindt: samen er het beste van maken

De campagne Utrecht Verbindt is een samenwerking tussen Utrecht Marketing, de gemeente Utrecht en Centrummanagement Utrecht. Op de webpagina van Utrecht Verbindt staan alle deelnemende ondernemers vermeld. Deze website heeft ook aandacht voor andere initiatieven, waarmee Utrechters elkaar steunen tijdens de corona-crisis. Samen maken we er het beste van!

Opdrachten voor het Wijkbedrijf

Het Wijkbedrijf krijgt vaker dit soort grote opdrachten. Voor deelnemers bij De Stadsbrug zijn het leuke klussen. Het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld duizenden bloembollen ingepakt, gezorgd voor Sinterklaas- en Kerstpakketten van WIJ 3.0 en welkomspakketten gemaakt voor de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je een concrete opdracht? Kijk op de site van het Wijkbedrijf of neem contact op met Cees van Engelen. Het Wijkbedrijf is telefonisch bereikbaar via 030 879 48 79.

Foto’s boven: Utrecht Marketing / Mark van Winden (c) Jelmer de Haas
Foto’s onder: Gerbrand Langenberg