Wijkbedrijf zorgt voor nieuwe bestrating bij stadsbrouwerij

Je bekijkt nu Wijkbedrijf zorgt voor nieuwe bestrating bij stadsbrouwerij

Binnenkort zal de nieuwe stadsbrouwerij RoodNoot in Leidsche Rijn Centrum openen in een historische boerderij. WIJ 3.0 werkt er samen met de bierbrouwer om werkplekken met begeleiding aan te bieden. Om alles in en om deze oude boerderij tiptop in orde te krijgen, heeft het Wijkbedrijf heel wat werk verricht.

Bestrating en andere klussen

Om de boerderij heen is het Wijkbedrijf druk geweest met het aanleggen van een nieuwe bestrating en het aanpakken van de tuin. De ondergrond is grondig geëgaliseerd, waarna de bestrating mooi vlak kon worden aangelegd. Ook in de boerderij lag het nodige werk klaar en was een grote verbouwing nodig. Denk aan het verwijderen van oude vloeren, schilderwerk, oude kozijnen herstellen en andere klussen. Gelukkig heeft het Wijkbedrijf de kennis, vaardigheden en het materieel in huis om al dat soort werkzaamheden goed uit te voeren.

Bijzonder klusbedrijf

Het Wijkbedrijf is een leerwerkbedrijf, waar mensen die ver van de arbeidsmarkt staan een kans op maatschappelijk herstel krijgen. Daarmee past de inzet van het Wijkbedrijf voor de verbouwing goed bij het sociale karakter van de bierbrouwer. Hun missie gaat immers verder dan alleen ambachtelijk bier te brouwen. Zij willen mensen die elders moeilijk aan een baan komen een kans bieden op een mooie werkplek.

Een opdracht voor het Wijkbedrijf?

Het Wijkbedrijf werkt in opdracht van particulieren, bedrijven en instellingen. Zij zijn sterk in uiteenlopende klussen, zoals tuinaanleg en boomverzorging, het aanleggen van tuinpaden en bestrating, schilderwerk in huis, laminaat leggen en verhuizingen/ ontruimingen. Door de bijzondere manier van werken liggen de tarieven relatief gunstig.

Informatie

Heb jij een opdracht voor ons sociale klusbedrijf of wil je hier meer over weten?
Neem dan contact op via e-mail of bel met 030-879 48 79.